Selecteer een pagina

Projecten

Herbestemming Volksuniversiteit Den Bosch

Onlangs hebben we het jaren 50-gebouw van de Volksuniversiteit aan de Havensingel in Den Bosch aangekocht. Dit gebouw op deze geweldige centrumlocatie gaan we transformeren naar woningen. Uiteraard komen hierbij alle facetten van herbestemmen, verduurzamen en restaureren aan bod.

herbestemming volksuniversiteit den bosch

Herontwikkeling voormalige Molenvenschool Vught

De gemeente heeft de stedenbouwkundige kaders bepaald: in het rijksmonumentale voormalige schoolgebouw zijn 10 luxe woningen gerealiseerd en de twee energieneutrale nieuwbouwvilla’s zullen snel volgen. Dit alles in de bijzondere setting van een groen hof. Nadat wij de inschrijvingsprocedure wonnen, zijn we eigenaar geworden van dit unieke project. Alle schoolwoningen zijn inmiddels verkocht en bewoond.

Lees meer over dit project

Nieuwbouw en herbestemming Boxtel

Spraakmakend. Wonen in de natuur. Omringd door de Dommel en het oude kasteel Stapelen. Zomaar een paar termen die project Hobbendonk aan de Eindhovenseweg in Boxtel goed omschrijven. Het project bestaat uit diverse typen vrijstaande en geschakelde nieuwbouwwoningen, appartementen in een monumentaal pand, woningen met atelier/kantoor en een monumentale boerderij.

Lees meer over dit project

Transformatie voormalig klooster Tilburg

In de stadskern van Tilburg, op enkele minuten afstand van het centrum, staat een gebouw dat vroeger fungeerde als nonnenklooster en R.K. meisjesschool. Het pand is gebouwd in de periode tussen 1906 en 1930 en door ons volledig getransformeerd in een modern appartementencomplex met 13 luxe appartementen. We leverden dit project op met een energiezuinig A-label, dit naar grote tevredenheid van alle bewoners.

Realisatie en beheer bedrijfspand Carglass Sittard

Nieuwbouwontwikkeling op maat, daar gaat het hier om. Het ontwerp van het bedrijfspand voor Carglass Sittard is door de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit benoemd als ‘een gebouw dat perfect past in haar omgeving en als belangrijke landmark iets toevoegt aan Sittard’. Een mooi compliment voor ons en al onze partners die hebben meegewerkt aan de realisatie van dit pand met 700 m2 werkplaats en 200 m2 kantoren. Sinds de oplevering huurt Carglass dit bedrijfsgebouw van IMvest.

Realisatie en beheer bedrijfspanden Carglass en Hollandia Dakkapellen Roosendaal

IMvest realiseerde voor Carglass Roosendaal een ‘groen’ pand met warmte- en koudeopslaginstallatie, waardoor geen gasinstallatie en -levering meer nodig is. Het goed geïsoleerde en volledig gasvrije Carglass-gebouw is gekoppeld aan het bedrijfspand van Hollandia Dakkapellen.

Realisatie indoor carwash Washin 7 Roosendaal

Onder het dak van dit pand vind je een overdekte wasstraat met een vloeroppervlak van maar liefst 2.100 m2 en 150 m2 kantoren. Bij de ontwikkeling en realisatie is rekening gehouden met zo min mogelijk waterverbruik per wasbeurt en een eigen grondwaterbron en zuiveringsinstallatie. Er zijn speciale wand- en vloercoatings gebruikt. Dankzij een zorgvuldige voorbereiding heeft IMvest dit bijzondere gebouw turn-key kunnen opleveren binnen een bouwtijd van 21 weken.